ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Ζητήσαμε από τους υποψηφίους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, να μας απαντήσουν σε ένα κοινό –ανά κόμμα- ερωτηματολόγιο.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
«ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΜΕΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ»

panagopoulou

-Ποιο είναι το στίγμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου;
Πρόκειται για μια Εκλογική αναμέτρηση πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια, όπου ο Πρωθυπουργός «παραδίδεται άνευ όρων», ζητώντας «νωπή εντολή». Την εντολή που μόλις 2 χρόνια πριν ζήτησε και άρπαξε εκβιαστικά, μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού και τ’ αποκαΐδια χιλιάδων στρεμμάτων με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, με αφανισμό σπιτιών, με βαθιές πληγές στο Περιβάλλον… Ζήτησε Εκλογές για να περιορίσει το μέγεθος της επερχόμενης ήττας της Κυβέρνησής του, της κυβέρνησης της Ν.Δ., που κατέρρευσε από τα σκάνδαλα, αλλά και από την πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ καλείται για άλλη μια φορά να δώσει υπεύθυνες βιώσιμες λύσεις.

-Γιατί ΠΑΣΟΚ με Γιώργο Παπανδρέου;
Ναι. ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις δύσκολες περιστάσεις. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις επίλυσης των δυσκολιών στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία… Και έχει επιτύχει. Το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμη πρόταση ανακούφισης των μικρομεσαίων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων…. Προτείνει να δοθεί επείγουσα επιχορήγηση, για ανακούφιση των οικονομικά αδυνάτων, να ρυθμισθούν τα βεβαιωμένα χρέη με χαμηλότοκα δάνεια, στους μικρομεσαίους και τους αγρότες. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου θα δώσει προτεραιότητα στον Πολίτη…

-Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα της Αρκαδίας που παραμένει ανεπίλυτο;
Είναι το δημογραφικό, που συνιστά εγκατάλειψη της υπαίθρου, που ελαττώνει την πρωτογενή παραγωγή. Είναι η έλλειψη υποδομών υγείας στην Περιφέρεια, είναι τα κλειστά ή υποβαθμισμένα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών, η δυσκολία διάθεσης στο εμπόριο κι αυτών των λίγων έστω αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται…όλα αυτά μαζί με την ανεργία, την ανασφάλεια για το αύριο, συνθέτουν ένα ζοφερό, απαισιόδοξο σκηνικό. Να προσθέσουμε και τις πρόσφατες πυρκαγιές που αφάνισαν ανθρώπους, σπίτια, ζώα, δάση…

-Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε για την Αρκαδία αν εκλεγείτε;
Κανένας και ποτέ δε μπορεί να κάνει τίποτε από μόνος ή από μόνη της. Χρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται ιεράρχηση στόχων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα… Θα ζητήσω από το Γιώργο Παπανδρέου να προωθήσει την ολοκληρωμένη πρόταση- πρόγραμμα που έχει καταθέσει για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών. Μήπως και προλάβουμε να δώσουμε το φιλί της ζωής στην ερημωμένη Αρκαδία… Να βρουν δουλειά τα νιάτα μας και να παραμείνουν να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

-Γιατί οι Αρκάδες ψηφοφόροι να ψηφίσουν εσάς;
Γιατί αγωνίζομαι μαζί τους τόσα χρόνια για τον Τόπο μας και τον Κόσμο μας, με επιλογές ζωής (γιατρός του ΕΣΥ), με τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας, γιατί πιστεύω και γνωρίζουν ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τους Αρκάδες και στη Βουλή. Να μεταφέρω τον δικό μας παλμό και τις αγωνίες της Περιφέρειας. Γιατί η Βουλή χρειάζεται νέα πρόσωπα, χρειάζεται γυναίκες που ξέρουν να διεκδικούν και να κερδίζουν όταν τους δοθούν ίσες ευκαιρίες, χρειάζεται ανθρώπους καταξιωμένους μέσα από την εργασία, τους κοινωνικούς αγώνες, την καθημερινότητα. Γιατί οι Αρκάδες ξέρουν, ότι μπορούν να εμπιστευθούν, τον άνθρωπο, τη Γυναίκα, που της εμπιστεύθηκαν τόσα χρόνια τώρα, ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Τα ίδια τα παιδιά τους. Αναγνωρίζουν ότι έχει ευθυκρισία, ξεκάθαρη πορεία και υπηρετεί με συνέπεια τις αρχές και τις Αξίες μας.